Content Marketeer

Floris Roelfsema

Even voorstellen

Hij komt uit Raalte, is gek op auto’s en kan meer dan goed overweg met zijn fotocamera. Met mooie beelden en pakkende teksten zorgt Floris Roelfsema ervoor dat Wiggers Mastercars nóg beter op de kaart wordt gezet. “De showroom hier voelt als een snoepwinkel.”

Dagelijks is hij zo’n twee uur kwijt om naar en van zijn werk te komen. Of Floris Roelfsema dat erg vindt? Nee, hoor. Hij vindt autorijden wel lekker. Dit jaar kwam hij het team versterken als content marketeer. “Mijn passie voor auto’s, marketing, fotografie, ik kan hier alles in kwijt. Het voelt als een droombaan, na mijn studie International Business.” Zijn voornaamste taak? Wiggers Mastercars online op de kaart zetten en mensen mobiliseren om de showroom te bezoeken. Maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. “Het klinkt cliché, maar hier is écht iedere dag anders, precies wat ik leuk vind.”

Mini John Cooper Works

Wiggers Mastercars zocht een contentmarketeer en Floris werd door een kennis op deze vacature gewezen, dat is het verhaal. Hij is een kei in het creëren van pakkende online content en begrijpt wat mensen zoeken. Wat meehelpt, is dat hij zelf ook idolaat is van mooie auto’s. De showroom van Wiggers voelt voor hem als
een snoepwinkel. In wat voor een auto Floris zelf rijdt? “Een Mini John Cooper Works, naar stage 2 gechipt en getuned”, legt hij uit. “Het onderstel is ook aangepast, dus als ik wil kan ik er zo mee het circuit op.”

Porsche 964 RS

Wat hij zo mooi vindt aan zijn gepimpte bolide? “Goeie vraag. Ik weet het niet, het is toch anders dan bijvoorbeeld een Golf. Als ik die van boven tot onder aanpas, wordt het al snel een beetje fout.” Bij een Mini valt dat mee, vindt hij. “Alhoewel die van mij wel echt op het randje is, haha. Misschien een beetje té sportief en te agressief.” Hij is opgegroeid met mooie auto’s. In zijn familie is het altijd al een ding geweest. “Mijn vader rijdt rally, mijn oom heeft twee klassieke auto’s en doet ieder jaar mee aan de Mille Miglia en ook mijn opa heeft altijd bijzondere auto’s gehad. Je kunt wel zeggen dat het me met de paplepel is ingegoten.” Ooit hoopt hij zich een Porsche 964 RS te kunnen veroorloven, in de kleur Ruby Star Red. “De performance, de vorm, het is echt een prachtige auto. Iconisch, maar helaas onbetaalbaar.”

Gezellig en nuchter

Hoe hij de afgelopen maanden bij Wiggers heeft beleefd? Hij voelt zich er als een vis in het water. Floris: “Het is een prachtig bedrijf met een heel platte organisatie. Heb je vragen of wil je iets gedaan krijgen, dan loop je even een deurtje verder en het wordt geregeld.” Het is een gezellig en nuchter bedrijf waar iedereen welkom is, stelt hij. “Het maakt niet uit welke auto je zoekt, ze hebben overal een oplossing voor. Iedere klant wordt met evenveel aandacht en passie geholpen. Het is al met al een mooie uitdaging waar ik veel plezier uit haal.”