Onze merken

Ferrari

Enzo Ferrari begon in 1923 als (test)coureur bij Alfa Romeo waar hij al snel de verantwoordelijkheid over het hele team kreeg. In 1929 richtte hij hiervoor de vereniging Scuderia Ferrari op. Tot 1938 behaalde hij hiermee zeer veel overwinningen met de Alfa Romeo wagens. In 1939 scheidden de wegen van Alfa Romeo en Ferrari echter, Enzo ging weg bij Alfa Romeo en ze kwamen overeen dat de naam “Ferrari” voor 4 jaar lang niet meer in verband zou worden gebracht met racen of racewagens. Enzo richtte daarom Auto Avio Costruzioni op, wat resulteerde in de Auto Avio tipo 815.

Wiggers Mastercars - Ferrari

In 1943 verhuisde de fabriek van Modena naar Maranello, waar het nu nog steeds te vinden is. In 1945 begonnen ze dan eindelijk met het ontwerp van wat de eerste echte Ferrari wagen moest worden, en op 2 maart 1947 was hij klaar: de Ferrari 125 S.

Sinds het eerste jaar van de Formule 1in 1950 was Ferrari al van de partij. In 1951 won Ferrari voor het eerst een grote prijs dankzij José Froilán González. Het jaar erna werden ze met Alberto Ascari wereldkampioen. Ferrari is de enige constructeur die de hele geschiedenis van de Formule 1 aanwezig is.

Enzo Ferrari was een Italiaans autobouwer en -coureur. Hij werd geboren in Modena op 18 februari 1898, en is daar overleden op 14 augustus 1988. Hij was oprichter van Ferrari en succesvol coureur bij Alfa Romeo in zijn jeugd. Auto’s met zijn naam wonnen meer dan 5000 races. Met het merk behaalden acht coureurs veertien wereldtitels F1 Achtmaal was de Scuderia Ferrari het sterkst bij de constructeurs. Le Mans werd negen keer gewonnen, de Mile Miglia was achtmaal voor Ferrari en de Targa Florio zeven keer.