Onze merken

Maserati

In 1914 zag het merk Maserati het levenslicht in het Italiaanse Bologna (regio Emilia-Romagna). Het bedrijf is vandaag de dag gevestigd in het nabijgelegen Modena en werd opgericht door zes broers: Carlo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto. Het logo van Maserati, een drietand, is geïnspireerd op het standbeeld van Neptunus op het Piazza Maggiore in Bologna. Men maakte in eerste instantie bougies en bobines. In 1926 werd in de Targa Fioro de eerste zelfgebouwde raceauto (Tipo 26) gepresenteerd, bestuurd door Alfieri Maserati, die prompt won. Ook daarna heeft hij talloze races op zijn naam geschreven. Men heeft zich vanaf dat moment tot de jaren 50 beziggehouden met het bouwen van raceauto’s, waarbij beroemde types als de 250 F en de “Birdcage” buitengewoon succesvol waren. Aan het einde van de jaren 50 zag men in dat de fabriek niet kon leven van de racerij, waarop werd besloten om ook straatauto’s te gaan bouwen.

Vlaggenschip van Maserati

De Quattroporte (letterlijk: vier deuren) is wellicht het meest succesvolle model van het Italiaanse merk. Het is een luxe sedan met inderdaad vier deuren. De eerste Quattroporte kwam in 1963 op de markt en werd daarmee gelijk de snelste vierdeursauto op de markt. Het model was bovendien uniek omdat het een racemotor herbergde in het lichaam van een sedan. De V8-motor met een vermogen van 260 pk kon een topsnelheid van 230 km/u bereiken. De doelgroep van deze auto bestond uit filmsterren, staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders. Het concept bleek zeer succesvol, en nog steeds is de Quattroporte het vlaggenschip van Maserati. Inmiddels zijn er al zes generaties van de Quattroporte verschenen. Dit geslaagde model weet ook ons van Wiggers Mastercars in Enschede nog steeds te behagen

Quattroporte Trofeo

De zesde generatie gaat na de introductie in 2013 inmiddels alweer even mee. Het nieuwste model is voorzien van een Trofeo-behandeling, wat inhoudt dat hij nog sneller is. De Quattroporte Trofeo krijgt ook een achterwielaandrijving en beschikt over een IVC-systeem, dat voor meer rijdynamiek zorgt. De nieuwe Trofeo-sportsedan is ook voorzien van de rijstand ‘Corsa’. Via de Sport/Corsa-knop op de middentunnel staan alle rijsystemen van de auto in de Corsa-modus op scherp. Het gaspedaal reageert feller, het motorgeluid is meer aanwezig, de automaat schakelt sneller en de auto zakt via de instelbare dempers dichter tegen het asfalt. Al met al een fenomenale auto die het hart van menig liefhebber sneller laat kloppen.

Maserati MC20

Ook Maserati betreedt een nieuw tijdperk met hun nieuwe sportwagen. De nieuwe Maserati MC20 is namelijk niet alleen als coupé verkrijgbaar, maar ook als cabriolet en in een volledig elektrische versie. Deze auto met een ongelooflijk aerodynamische efficiëntie is eindelijk weer voorzien van een zelfgeproduceerde motor: een 630PK sterke V6. De start van de productie is gepland voor het einde van 2020. Bestellingen worden geaccepteerd na de wereldpremière op 9 september 2020 in Modena.

Maserati Levante

Ook een SUV ontbreekt niet in het assortiment van Maserati. Het gaat om de in 2016 geïntroduceerde Levante. De Maserati Levante is een SUV die geen concessies wil doen aan het sportieve imago van de fabrikant uit Bologna. En dat is ze wat ons betreft gelukt; een robuuste en tegelijkertijd attractieve Italiaanse auto. Ook dit model werd weer voorzien van een Trofeo-behandeling. Wat inhoudt dat er een nieuwe versie van de 3.8 V8 Twin Turbo aan boord ligt en dat hij is aangekleed met sportieve uiterlijke verfraaiingen, zoals sierlijsten en bijpassende stikstelpatronen. De Maserati Levante is beschikbaar met benzine- of dieselmotor.

Maserati Gran Turismo

De Maserati Gran Turismo sluit aan bij oude tradities van Maserati, maar er komt een futuristische variant aan. Met comfortabel uitgeruste en sportieve gemotoriseerde vierzitter coupés, verwierf de Italiaanse sportautofabrikant in de jaren 60 een sterke reputatie in de voertuigklasse. De nieuwe GranTurismo en GranCabrio worden de eerste volledig elektrische Maserati’s. De modellen zullen in 2021 in de fabriek in Turijn van de band rollen.

Maserati Ghibli

Respectievelijk spreekt men van de AM 115, de AM 336 en de M 157 of de Ghibli I, II en III. Zoals de Maseratitraditie het wil, werd ook deze Ghibli vernoemd naar een wind. Ghibli is de Libische term waarmee de warme en droge zuidwestenwind van de Siroccowoestijn wordt aangeduid. De derde generatie Ghibli (Tipo 157) is een executive saloon. Hij werd in 2013 voorgesteld op de motorshow van Shanghai. De Ghibli III heeft een soortgelijke architectuur als de zesde generatie Maserati Quattroporte, en beschikt tevens over een trofeo-uitvoering. Deze uitvoering is voorzien van een brute Ferrari V8 motor

Bij Wiggers Mastercars zijn we erg trots dat we regelmatig worden bevoorraad met fraaie Maserati-modellen. Staat uw Maserati-occasion niet in onze showroom? Geen probleem. Via een zoekopdracht gaan wij in binnen- en buitenland voor u op zoek naar een nieuwe of jong gebruikte occasion. Voor ons is het inmiddels een sport geworden om die ene speciale Maserati voor u te vinden.