Meer dan 150 occasions op voorraad

Bekijk voorraad >

Over Wiggers Mastercars

Het leven hangt soms van toeval aan elkaar. Bijna elf jaar geleden troffen wij, Marcel Wiggers en Wim Samsen, elkaar in Lelystad bij een Quattro-training van Audi. Wim heeft in de loop van de jaren een aantal auto’s gekocht bij de bedrijven waarvoor ik werkte. Het klikte fantastisch tussen ons en Wim heeft toen wel eens gezegd, “als je voor jezelf wilt beginnen, bel me dan.”

Dat belletje volgde pakweg anderhalf jaar na dat gesprek. “Geldt dat aanbod nog?”, vroeg ik aan Wim en toen hebben we in een weekend het bedrijfsplan uitgewerkt en op papier gezet. Ik werkte tot die tijd vooral in loondienst. Heb veel ervaring als het gaat  om de in- en verkoop van auto’s en in het onderhouden van relaties, maar als zelfstandig ondernemer had ik nog geen ervaring. De doorgewinterde ondernemer Wim had weinig fiducie in een Startersdag van de Kamer van Koophandel, schreef hem in bij het Handelsregistratie als compagnons (ieder vijftig procent) en Wiggers Mastercars was een feit. Ik heb door mijn relaties de openingen bij banken. En ik had uiteraard ook geld want zonder eigen geld hoef je er niet aan te beginnen. Er zijn jaren geweest dat de helft van de auto’s aan mijn relaties werden verkocht, Wim als verkoper. Niemand heeft tijd, iedereen is druk. Maar als ik zeg, “we gaan bij Wiggers een glaasje wijn drinken en Ferrari’s kijken”, is tijd ineens een rekbaar begrip… En dat zijn leuke, gezellige bijeenkomsten, dan neemt de ene ondernemer de andere directeur mee. Ook bekende managers uit het westen komen hier graag naar toe.

De rolverdeling tussen Wim en mij is ook duidelijk. “Ik ga nooit met een bank in gesprek als Wim daarvan niet van op de hoogte is.”  Wim: “Maar hier in het bedrijf is Marcel de baas, weegt de stem van Marcel het zwaarst.” We hebben elkaar minstens zes keer per week aan de lijn, we zijn er trots op dat we nog nooit officieel vergaderd hebben. De kracht van Marcel, zo vindt Wim, is dat hij zijn afspraak nakomt. En dat is in deze branche al heel wat. Marcel belt wel eens mensen op om te zeggen dat er nog geen nieuws is. Waarom bel je dan? Omdat ik afgesproken heb dat ik die middag zou bellen…. Wim weet nog beter wat de kracht van Marcel is. “Veel klanten van ons hebben het druk, zien een auto te koop staan waar ze interesse in hebben, maar ze hebben gewoon geen tijd om langs te komen. Dan nodigt Marcel die mensen op zondagmorgen uit, zorgt hij voor een ontbijtje – staat Marcel eieren te bakken. Wil je liever dat Marcel bij jou op zondagochtend langs komt met die auto die jij op het oog hebt, ook goed. Dat waardeer ik in Marcel.”

De meeste Ferrari-rijders in Nederland kennen ons. Als je bij Wiggers Mastercars een auto koopt, dan heb je vrijwel altijd met mij te maken en dat wordt gewaardeerd.  “We zijn maar een klein bedrijf.”

Wij begonnen (zonder natuurlijk zich op dat moment te realiseren) het avontuur aan de vooravond van de crisis. “We zaten op dat moment nog in de aanloop van ons bedrijf en ineens was de voorraad auto’s die we hadden gekocht nog maar de helft waard. We hadden natuurlijk op dat moment nog geen vet op de botten, ja toen heb ik wel eens op mijn achterhoofd gekrabd”.

Maar de recessie haalde ook het beste naar boven bij ons. We adviseren en beheren de wagenparken voor bedrijven die veel auto’s op de weg hebben rijden. Zoals verkeersschool Brünen bijvoorbeeld. “Voor dat bedrijf hebben we echt tonnen euro’s bespaard.” Dankzij onze ervaring op het gebied van inkopen. Van de korting bij de importeur, de kosten van de verschillende leasemaatschappijen, maar ook: “Waarom betaal je een tientje voor een tankpas? Als je tientallen auto’s hebt, dan mogen ze juist blij zijn dat je bij hen wilt tanken.” Belastingadviezen geven we op het gebied van autorijden ook. Wel of geen lease, wel of op de zaak zetten, privé of zakelijk…

Maar waar wij niet echt vrolijk van worden is van elektrisch rijden. “Wij verkopen emotie. En dan zo’n stekker? Ja, de telefoon hangt ‘s nachts aan de stekker, maar een auto niet. Een autoliefhebber koopt geen auto met een stekker. Als een Ferrari begint te brullen, dan zie je mensen gewoon genieten. Met een elektrische auto krijg je dat niet voor elkaar.”

 

Als het gaat over auto’s, althans over de auto’s in zijn onze showroom, zijn wij net als een encyclopedie. “Het gaat om de historie. Omdat we al zoveel jaren meelopen, kennen we van al die auto’s de vroegere eigenaren. Elke auto heeft een verhaal”.

Ons Aanbod

Merk
Model
Brandstof
Transmissie

Het laatste nieuws

Vacature Senior verkoopadviseur

Het bedrijf: Wiggers Mastercars is een jong en dynamisch autobedrijf. Het houdt zich bezig met de in ...

Lees verder >> Meer nieuws