Onze merken

Audi

AUDI AG is de Duitse autofabrikant van het merk Audi. Het bedrijf uit Ingolstadt is sinds 1965 voor 99,95 procent onderdeel van Volkswagen AG. De overige 0,05 procent staat genoteerd aan de Deutsche Börse. De naam is afkomstig van de achternaam van de oprichter: August Horch. In het Latijns ‘Audi’. De slogan van Audi luidt: Voorsprong door techniek. En dit maken zij waar

Op zoek naar de perfecte Audi

Op de autotentoonstelling van Genève in 1980 introduceerde Audi zijn eerste quattro model. Sindsdien is quattro-vierwielaandrijving uitgegroeid tot een hoeksteen van het merk en heeft Audi inmiddels al 10,5 miljoen van deze modellen geproduceerd. Wij van Wiggers Mastercars komen regelmatig in aanraking met auto’s van deze Duitse fabrikant. Voor nieuwe of jong gebruikte Audi occasion bent daarom bij ons aan het juiste adres. Staat uw gewenste model niet in onze showroom in Enschede? Dan gaan wij graag in binnen- en buitenland voor u op zoek. Audi heeft als voornaamste doel om elke klant een plezierige rijbeleving te bieden. Dit komt overeen met onze missie, daarom past dit merk uitstekend in ons assortiment. Denken wij bij Wiggers Mastercars aan Audi, dan denken we aan sportiviteit, een stijlvol design, kwaliteit en milieubewustzijn. Hieronder vindt u een impressie van hoe deze aspecten in zijn geheel tot uiting worden gebracht. Audi staat namelijk bekend om het creëren van eindeloos veel niches. Rijdt u binnenkort met deze Audi in Twente?

Audi A3

De Audi A3 is een model uit de compacte middenklasse van het Duitse automerk en was tot 2010 Audi’s instapmodel. De derde generatie Audi A3 is beschikbaar als drie- (TFSI sedan), vier- (Sportback) en vijfdeurs. Ook beschikt de bijzondere Audi S3-reeks over een cabriolet met twee deuren en een kofferbak van 320 liter, die verschijnt als sedan of Sportback. Tot slot is er ook nog de Audi RS3, eveneens een Sportback. Naast de vijfdeur saloon wordt deze variant gezien als topmodel van het spectrum.

Audi A4

Om aan de chronologische volgorde van dit rijtje geen afbreuk te doen, presenteren wij de Audi A4. De nieuwste generatie is beschikbaar als A4 Avant (stationwagen ) en als A4 limousine. De Audi A4 is vooral populair onder zakelijke rijders; de uitstraling en kwaliteit van dit model lenen zich daar ook uitstekend voor. In oktober 2011 werd het tien miljoenste voertuig van de B-serie in Ingolstadt geproduceerd. Wederom is deze reeks voorzien van een topmodel, namelijk de Audi RS4 avant.

Audi A5

De Audi A5 is een luxueuze coupé en wordt sinds maart 2007 geproduceerd. Naast de standaard A5 behoren ook de A5 cabriolet en de A5 Sportback tot de reeks. Tussen 2011 en 2016 ondergaat de A5-reeks een facelift. Daarbij worden de A5 Coupé, de Convertible, de Sportback, de S en RS-modellen allemaal onder handen genomen, met als voorbeeld hieronder de Audi RS5

Audi RS6

De gelaatsuitdrukking van de nieuwe Audi RS 6 is uitdagend. Hij is breed, intimiderend, snel en uitbundiger dan ooit, dankzij zijn gigantische wielkasten, enorme velgen en achterop een zilveren snor. Deze ruime gezinswagen beschikt over uitzonderlijke rijprestaties. Zo presteert de biturbo 4,0-liter V8 maar liefst 600 pk en 800 Nm. De Audi RS 6 Avant kwam in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland met een nieuwprijs van 184.360 euro.

Audi A7

De Audi A7 is een middelgroot luxevoertuig dat al vele prijzen op zijn naam heeft staan. Zo werd hij tijdens de ICOTY Awards gekozen tot internationale auto van het jaar en bombardeerde het magazine AutoWeek hem in 2012 tot Best of the Best. De nieuwe Audi A7 Sportback biedt opvallend genoeg slechts één motor aan: de 55 TFSI van 340 pk. Standaard wordt deze gekoppeld aan de S Tronic automatische transmissie met zeven snelheden. Mocht dit nog geen ontzag opwekken, dan is er altijd nog de Audi RS7. Een brute sportback en tevens het topmodel van deze geslaagde reeks.

Audi SQ7

De Audi SQ7 is de veelzijdige power-SUV van Audi. Behalve sterk is deze gezinsauto ook ruim en comfortabel. Voeg daar zijn dynamische uiterlijk, het rijplezier en een modern dashboard aan toe. Het topmodel is de Audi RSQ7. Een trouwe transporteur met sportieve prestaties. De SQ7 4.0 TFSI verscheen in het najaar van 2020 op de Nederlandse markt, met een nieuwprijs vanaf 157.060 euro.

Audi SQ8

Deze Fullsize SUV heeft de styling van een coupé. Het is een lounge op wielen met een ruim, luxueus en in hoge mate gedigitaliseerd interieur. Deze edelen koetsen zijn zowel beschikbaar met benzine- als dieselmotoren. Het topmodel van deze charmante SUV is de Audi RSQ8

Audi TT RS

De Audi TT RS een van de allerlaatste sportieve auto’s ter wereld met een vijfcilinder. De Audi TT RS-facelift houdt zijn befaamde vijfcilinder vanwege het karakteristieke geluid, waar ook wij van Wiggers Mastercars ultiem van genieten. Het ronkende gemene geluid is in onze optiek de pure emotie van een auto. De nieuwprijs van deze Audi TT RS Facelift is 94.630 euro