Martijn te Riet

‘Marcel denkt mee, geeft advies en zoekt alles uit, dat scheelt ons heel veel tijd en gedoe’

Ze zijn net even anders dan de rest. Wars van wollig taalgebruik, een eigen biermerk en ze staan naast in plaats van boven de klant. Bij Jongbloed Fiscaal Juristen heerst een no-nonsense cultuur zonder belachelijke tarieven. Het Enschedese bedrijf groeit als kool en is in handen van Dennis Jongloed, Roy Damhuis en Martijn te Riet.

Jongbloed Fiscaal Juristen is een onafhankelijk nichekantoor met vestigingen in Almelo, Den Haag en Enschede. Ze zijn er vooral voor het mkb en de dga’s (familiebedrijven). Martijn te Riet: ‘Bij ons werken geen accountants of boekhouders, je vindt hier alleen maar fiscaal juristen die staan voor een duidelijk en onafhankelijk advies. Op de bagagedrager van de ondernemer denken we graag mee. Daar voelen we ons op ons gemak.’

Mannenspeelgoed
Exact 15 jaar geleden kwam Dennis Jongbloed via een wederzijdse klant terecht bij Wiggers Mastercars. Sindsdien zijn de twee Twentse bedrijven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel privé als zakelijk laten de fiscalisten alles op het gebied van auto’s over aan Marcel. “Ik heb mijn eigen privéauto er dus ook gekocht”, zegt Te Riet. “En ik was niet eens op zoek. Moet je nagaan, haha.” De ondernemer rijdt in een antracietkleurige BMW 740. Wat hij zo mooi vindt aan deze limousine? Alles, klinkt het. “Dit is pure comfort, het ontbreekt deze auto werkelijks aan niks. Het is echt mannenspeelgoed.”

Tijd, gedoe en geld
Ooit is hij samen met Marcel en een groep ondernemers wezen ijsrijden in Oostenrijk. “Een geweldige ervaring”, zegt Te Riet. “Marcel was trouwens ook mijn chauffeur op mijn eigen bruiloft. Uiteindelijk is een stabiele samenwerking gebaseerd op de goede relatie die je met iemand hebt.” Wat ze bij Jongbloed zo waarderen aan Wiggers Mastercars? Het feit dat hen alles uit handen wordt genomen. “Een aantal collega’s rijdt in een auto van de zaak. Alles wat hierbij komt kijken hebben we compleet overgelaten aan Marcel. Hij denkt mee, geeft advies, zoekt alles uit, dat scheelt ons heel veel tijd en gedoe. Door zijn kennis van zaken is het ook veel goedkoper dan wanneer we dit zelf zouden doen.”

Zelfverzekerd
Afspraak is afspraak, en daar houden ze van bij Jongbloed. Bij beide bedrijven zit die Twentse nuchterheid in het dna. “Ons werk dwingt ons tot het maken van veel kilometers”, legt Te Riet uit. “Dan moet je wel in een auto rijden waar je je lekker en zelfverzekerd in voelt. Medewerkers moeten worden ontlast, Wiggers zorgt daarvoor. En inmiddels doet hij dat ook voor een aantal klanten van ons.”

’Comfort is een vereiste’
Op de vraag of hij zelf een echte petrolhead is, begint Te Riet te lachen. “Niet qua techniek, daar heb ik echt geen kaas van gegeten. Vraag je mij welke motor er in een auto zit, dan heb ik geen idee. Maar ik weet wel wat ik mooi vind.” Zijn auto moet snel zijn. En comfortabel. Van een Ferrari gaat het hart van de Tukker sneller kloppen. “Ik heb met Marcel weleens een tour gemaakt in een Ferrari California. Prachtig. Een heel bijzondere auto. Maar dan wel voor het weekend. Voor dagelijks gebruik hou ik het liever bij mijn BMW.”