Autonieuws: de Lamborghini Countach LPI 800-4

Lamborghini heeft onlangs bevestigd dat de Lamborghini Countach LPI 800-4 eraan komt!

De Countach, voor niet-ingewijden, is de beroemdste Lamborghini ooit gemaakt en wordt beschouwd als de eerste ‘supercar’. De iconische vorm, ontworpen door Marcello Gandini van de Bertone-ontwerpstudio, kreeg een cultstatus als een van de meest gerespecteerde ontwerpen ooit. De 21ste-eeuwse versie kent vele elementen van de klassieke countach. Met name de hoekige styling en de bekende wigvorm is goed te zien in de voorzijde.

De Lamborghini V12-motor van 6,5 liter met een vermogen van 769 pk plus krijgt een 48-volt e-motor die direct op de versnellingsbak is gemonteerd. In slechts 8,6 seconden bereikt deze supercar de 200 km/h. De topsnelheid van de Countach LPI 800-4 is vastgesteld op 335 km/h. De geometrische stiksels op de comfortstoelen en het dashboard, met een vierkant motief, zijn een knipoog naar het ontwerp en de technologie van de jaren 70.

De Lamborghini Countach LPI 800-4 wordt begin 2022 uitgeleverd aan klanten. De oplage telt 112 exemplaren. Gelukkig kunt u bij ons in de showroom ook nog steeds genieten van zijn voorganger: de 25th Anniversary LP 112.

(bron: www.autoweek.nl)