De nieuwe Land Rover Discovery

De nieuwe Discovery is op komst

Dit model is nu al bij ons te bestellen en zal vanaf april ook bij ons in de showroom staan. Ook wordt er een nieuwe motor toegevoegd aan het programma van dit populaire model. Het wordt een volledig nieuwe 4-cilinder diesel (SD4) die ook in de Range Rover Sport MY17 wordt geleverd. Met deze nieuwe motor wordt de CO2-uitstoot drastisch verminderd.

Hierdoor gaat de Range Rover Sport een instapprijs krijgen van net iets minder dan € 83.500,-
Ruim € 9.000 minder dan zijn voorganger, de TDV6.

De nieuwe Land Rover Discovery

Vanaf Maart 2017 zal het Nederlandse straatbeeld worden uitgebreid met alweer de 5e generatie Discovery.
Die is dit keer van een hele andere orde. Het gaat om een volledig nieuw ontwikkelde auto, volledig gebaseerd op de huidige maatstaven op automotive-gebied. De nieuwe Discovery zal bijvoorbeeld grotendeels opgebouwd zijn uit aluminium, wat resulteert in een gewichtsbesparing van ruim 400 kg.

Ook gaat Land Rover de nieuwe Discovery voorzien van een volledig nieuw ontwikkelde 4 cilinder ingenium diesel motor. Waar in het verleden het bouwen van motoren mede mogelijk werd gemaakt door andere grote fabrikanten, heeft Land Rover een eigen fabriek gebouwd, waardoor de productie van de motoren geheel in eigen beheer wordt gedaan. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de nieuwe Discovery voorzien zal zijn van een tweetal nieuwe 4-cilinder diesel motoren.

  • TD4 met 180 PK
  • SD4 met 240 PK

Mede door de komst van deze motoren is de vanafprijs van de nieuwe Discovery aanzienlijk verlaagd. De nieuwe Discovery zal straks leverbaar zijn vanaf € 74.250,-. Natuurlijk blijft de vertrouwde SDV6 Diesel motor beschikbaar voor de liefhebbers.

Ook bij Wiggers Mastercars kunt u terecht voor de nieuwe Land Rover Discovery.