‘De sfeer is hier altijd goed’

Ze was er vanaf de eerste minuut al bij. En niet alleen als ‘vrouw van’, maar voornamelijk omdat Christa Wiggers vanaf de start in 2006 alle hand en spandiensten rondom Wiggers Mastercars verricht. Hoe het voor haar is om als vrouw in een mannenwereld te werken? “Harstikke leuk!”

Ze betrok 25 jaar lang een dienstverband bij de SNS Bank. Toch besloot Christa Wiggers om vrij snel na de oprichting van Wiggers Mastercars de administratie van het bedrijf op zich te nemen. “In het begin verzorgde Marcel alle betalingen nog zelf, maar dat werd op een gegeven moment een onbegonnen zaak. Helemaal als startend ondernemer had en heeft hij gewoon ontzettend weinig tijd.”

‘Het mag collega’s aan niets ontbreken’
Ze is de enige vrouw binnen het bedrijf, maar dat vindt ze absoluut geen probleem. “Het gaat er hier heel gemoedelijk aan toe en de sfeer is altijd goed. Binnen Wiggers doe ik eigenlijk van alles. Dat maakt het werken hier ook zo leuk, iedere dag is anders. Die afwisseling heb ik ook nodig.” Naast dat ze het contact onderhoud met de boekhouder en ervoor zorgt dat qua belasting alles netjes is geregeld, is ze ook op logistiek gebied verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen binnen Wiggers Mastercars. “Ik wil dat het de collega’s aan niets ontbreekt. Een goed gevulde koelkast, het verzorgen van de lunch, een schone en frisse werkplek, allemaal zaken die bijdragen aan een positieve werkinstelling.’’

Verantwoordelijkheden
Of ze net zo’n autoliefhebber is als Marcel? Niet bepaald. “Ik kan zeker wel genieten van een mooie auto, maar daar houdt het wel bij op. Laat ik het zo zeggen: aan de auto waar ikzelf in rijd, kun je niet zien dat ik werkzaam ben bij Wiggers, haha. Maar dat vind ik ook helemaal niet belangrijk. Een auto moet mij van a naar b brengen, dat is genoeg.’’ Ze staat niet zo graag in de spotlights, maar is daarentegen wel een belangrijke schakel binnen het bedrijf. “Ik ben natuurlijk geen rasechte autoverkoper, maar het onderhouden van klantencontact vind ik wel erg leuk. Ook ben ik verantwoordelijk voor de uitbetaling van alle salarissen. Toch wel een van de belangrijkste taken binnen het bedrijf’’, zegt ze met een knipoog.

De keukentafel
Werk en privé raken elkaar volgens Christa niet. “Ik loop hier niet alle dagen rond, maar natuurlijk wordt er ’s avonds aan de keukentafel wel het een en ander besproken. Zo blijf ik ook betrokken bij het reilen en zeilen binnen Wiggers. Maar we hebben het echt niet de hele avond over de zaak. Er zijn nog genoeg andere belangrijke dingen.”