Hoe u profiteert van 8% bijtelling

Hoe hoog is de bijtelling?

Dat hangt af van de auto die je rijdt. Of beter gezegd: hoeveel CO2 het voertuig uitstoot. Want dat is de peilstok die door de wetgever wordt gehanteerd. Voor auto’s die in 2023 voor het eerst op naam worden gezet gelden twee percentages:

  • 16%: volledig elektrische voertuigen en waterstofauto’s.
  • 22%: alle andere voertuigen.

Auto’s met een hybride aandrijving (deels elektrisch, deels benzine) tellen niet mee voor het lage tarief. Daarover betaal je dus 22% bijtelling. Voor volledig elektrische auto’s geldt het tarief van 16% tot € 30.000 van de catalogusprijs. Over de meerprijs betaal je 22%.

8% bijtelling via Wiggers Mastercars

U weet nu welke bijtellingspercentages actueel zijn. Maar hoe heeft u dan recht op 8% bijtelling?

Als u een elektrische auto uit 2020 aanschaft, heeft u recht op het tarief van 8% bijtelling. Dit geldt overigens ook voor auto’s uit 2020 die op waterstof rijden. Bij een elektrische auto betaal je 8% tot en met een cataloguswaarde van €45.000.

Wij hebben deze zeer mooi uitgeruste Audi e-tron op voorraad staan die zich perfect leent om zakelijk in te rijden. Er staat momenteel slechts 11.500 kilometer op de teller! Hij is voorzien van volledig S-line pakket in zowel het exterieur als in het interieur. De met alcantara en leder beklede sportstoelen bieden veel comfort en zijn uiteraard elektrisch verstelbaar en voorzien van stoelverwarming.

De Audi e-tron 50 quattro is een volledig elektrische auto (BEV – battery electric vehicle). Het maximale vermogen van de Audi e-tron 50 quattro is 230 kW (313 pk) en het maximale koppel is 540 Nm. Zoals de naam ‘quattro’ doet vermoeden is de aandrijving via alle wielen. Daarmee wordt een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6.8 seconden gehaald. De topsnelheid van de Audi e-tron is begrensd op 190 km/u.

Een Audi e-tron heeft geen motorgeluid om van te genieten. Gelukkig is de Audi voorzien van Bang & Olufsen audiosysteem dat prachtige klanken produceert. Overige functionele opties zijn; head-up display, adaptieve cruise control, nachtzicht assistent, verkeersbord herkenning en een parkeercamera.

De accu van de Audi e-tron 50 quattro heeft een capaciteit van 71 kWh. Tijdens een snel-laadsessie laadt de Audi in ongeveer 30 minuten van 10 tot 80% op.

De lage bijtelling geldt altijd precies 5 jaar nadat de auto op kenteken is gezet. Wanneer je deze Audi e-tron koopt uit (november) 2020 dan kan je nog bijna 3 jaar profiteren van de lage bijtelling van 8%. Dit tarief geldt voor de eerste €45.000.-. Over de overige €32.477 betaalt u 22%.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in deze Audi e-tron met gunstige bijtelling? Neem dan contact op met Boudewijn of Marcel. Zij helpen u graag verder! U kunt het beste bellen naar 053 431 91 00 óf mailen naar info@wiggersmastercars.nl.

Wilt u de Audi in levende lijve aanschouwen? Kom dan langs bij onze showroom aan de Ir. Hanlostraat 2 in Enschede.