Lamborghini Huracan

Lamborghini vervolledigt het gamma van zijn instapmodel, de Huracan, tijdens het salon van Los Angeles.

Lamborghini Hurracan

We waren al bekend met de coupé en roadster met vierwielaandrijving en met de achterwielaangedreven coupé. Daar wordt nu dus de roadster (Spyder) met twee aangedreven wielen aan toegevoegd. Hij krijgt specifieke schokdempers en puurt nog 580 pk uit zijn atmosferische 5.2-V10. Dat is weliswaar minder dan de 610 pk van de Spyder met vierwielaandrijving, maar de verhouding gewicht-vermogen van deze nieuwe versie voor puristen blijft quasi gelijk dankzij het wegvallen van de aandrijfassen naar de voorwielen: 2,6 kg/pk in plaats van 2,53 kg/pk. De prestaties blijven dus van een erg hoog niveau: de sprint van 0 naar 100 km/h is in 3,6 tellen achter de rug en de auto piekt bij 319 km/h.

Om de levenslust van de V10 zo goed mogelijk te kunnen benutten via louter de achterwielen zijn de elektronische rijhulpsystemen herwerkt. In functie van de weersomstandigheden en/of de eigen stuurmanscapaciteiten kan de bestuurder de parameters van de auto aanpassen via het ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management) op zijn stuur, via de rijmodi Strada, Sport of Corsa.

Deze nieuwe afgeleide van de Huracan-familie is verkrijgbaar vanaf januari 2017 voor een prijs tussen die van de achter- en de vierwielaangedreven coupé, dus tussen de 182.000 en de 205.000 euro.