De nieuwe Porsche Cayenne

Porsche heeft er werk van gemaakt om de goedverkopende SUV op een aantal punten te verbeteren. Neem bijvoorbeeld het uiterlijk. De nieuwe Cayenne lekte onlangs uit en het apparaat kon rekenen op scherpe meningen. Vooral de achterkant is anders geworden. Porsche geeft de nieuwe Cayenne meer overeenkomsten met de andere modellen van het merk. Zo lijken de achterlichten op de nieuwe Panamera en op die van de nieuwe 911. Uiteraard een bewuste keuze, want de derde generatie Cayenne heeft meer gemeen met de 911 dan ooit tevoren.

nieuwe Porsche Cayenne

De derde generatie Cayenne is overigens wat moeilijker over het hoofd te zien. De auto is 6,3 cm gegroeid, waardoor de SUV een lengte heeft van 4,92 meter. Deze nieuwe Cayenne is 9 mm lager in vergelijking met zijn voorganger. De wielbasis bedraagt 2,90 meter en de auto is 1,98 meter breed. De groeispurt resulteert in meer bagageruimte. De nieuwe versie biedt 770 liter bagageruimte, dat is 100 liter meer dan het vorige model. Standaard rolt de auto op 19-inch wielen. Optioneel kun je upgraden naar 20- of 21-inch.

Bij de marktintroductie is de SUV in twee smaken te verkrijgen. Als ’Cayenne’ en als ‘Cayenne S’. De Cayenne heeft een drieliter zescilinder turbomotor. Dit blok is 340 pk/450 Nm sterk. De instapper knalt in 6,2 seconden (5,9 met Sport Chrono) naar de honderd en heeft een topsnelheid van 245 km/u. De Cayenne S heeft een nieuwe 2,9-liter V6 bi-turbomotor onder de kap. Deze variant is goed voor 440 pk en 550 Nm koppel. De Cayenne S doet 0-100 km/u in 5,2 seconden (4,9 met Sport Chrono) en gaat door tot 265 km/u. Wie meer power wenst moet geduld hebben. Het vermoedelijke topmodel zal de Cayenne Turbo S E Hybrid worden. In Panamera-trim goed voor 680 pk. Of er überhaupt een diesel gaat komen is op dit moment nog niet bekend.

De orderboeken voor de nieuwe Cayenne zijn inmiddels geopend. De Cayenne is er vanaf 109.800 euro en de Cayenne S vanaf 129.100 euro. Vanaf nu ook te bestellen bij Wiggers Mastercars.

nieuwe Porsche Cayenne

nieuwe Porsche Cayenne

Bron: Autoblog.nl
foto: Autoblog.nl