Lamborghini’s laatste atmosferische V12’s

De Lamborghini Invencible en de Auténtica

Vorig jaar moest Lamborghini de productie van de Aventador opnieuw starten. Dit kwam omdat de Felicity Ace, een vrachtschip die o.a. Lamborghini’s, Audi’s, Porsches en overige merken van de Volkswagen Group, zonk tot op de bodem van de Grote Oceaan. Er werd toen gezegd dat de Lamborghini Aventador Ultimae de laatste V12 was die zonder hybride V12 werd geproduceerd. Maar tóch komen ze nu met de laatste modellen; de Lamborghini Invencible en de Auténtica.

Lamborghini Auténtica

Lamborghini Auténtica en Invencible zijn ‘one-offs’

De laatste groet aan de 6,5-liter V12, zo noemt Lamborghini deze unieke modellen. Zowel de Auténtica als de Invencible delen dezelfde motor maar ook de carbonfibre monocoque van de Aventador. Na deze twee modellen zal Lamborghini beginnen aan het hybride tijdperk. Daarmee zijn deze modellen voorzien van de laatste twaalfcilinder die zonder elektrohulp werkt.

Volgens Stephan Winkelmann is de V12-motor een van de pijlers van Lamborghini’s geschiedenis en het succes van het merk. Lamborghini is op weg naar het omarmen van een nieuw tijdperk van hybridisatie  in het hart van hun Cor Tauri-strategie. Daarmee is dit de Lamborghini-manier om de V12 te vieren met twee eenmalige voertuigen die het concept van excellentie in personalisatie vertegenwoordigen.

Lamborghini Invencible

Specificaties Lamborghini Invencible en Auténtica

De 6,5-liter V12-motor die achterin ligt produceert 780 pk en 720 Nm koppel! Schakelen gebeurt automatisch of via de flippers aan het stuurwiel. Het gigantische vermogen word overgebracht naar alle wielen, deze sturen zelfs mee! Het is nog niet bekend wat de Lamborghini Invencible en Auténtica moeten kosten. Een ding kunnen wij u wel verklappen, bij Wiggers Mastercars verschijnen ze helaas niet in de showroom.

Gelukkig hebben wij deze Lamborghini Aventador Roadster wél voor u klaar staan.