de Maserati Grecale

Een nieuwe SUV van Maserati

De Maserati Grecale

Als autoliefhebber kent u Maserati waarschijnlijk voornamelijk van de snelle GT’s zoals de Maserati GranTurismo of de chique GranCabrio. Maar wist u ook dat ze voor de tweede keer een SUV lanceren?

De Maserati Grecale is een middelgrote luxe-SUV die zich onder de grotere Levante in het gamma nestelt. Zie ’m als een rivaal voor de Porsche Macan. In de basis is de Maserati Grecale een vijfzits SUV met een toonaangevende hoeveelheid ruimte.

Drie verschillende uitvoeringen

De Maserati Grecale is verkrijgbaar in drie  verschillende uitvoeringen: GT, Modena en Trofeo.

De eerste twee zijn voorzien van een 2,0-liter turbo-viercilinder met mild-hybridetechniek en respectievelijk 300 en 330 pk. De GT-instapper krijgt een open achterdifferentieel met de optie van een mechanisch sper, terwijl de Modena dat standaard meekrijgt; plus een iets grotere spoorbreedte achter, die hij deelt met de Maserati Grecale Trofeo. Actieve ophanging en luchtvering zijn op alle modellen beschikbaar, hoewel de Modena al standaard actieve dempers heeft. Alle drie de Grecales hebben een achttraps automaat en vierwielaandrijving.

Het design van de Maserati Grecale

De Grecale beschikt over een flinke Maserati-grille, de bekende drietandlogo’s en de kenmerkende drie gaatjes in elk van z’n voorspatborden. Maar als je die visuele aanwijzingen zou wegpoetsen, blijft er nog maar weinig imponerends van Maserati over. Gelukkig heeft het interieur van de Grecale wél veel te bieden. Hij is echt ruim, heeft een grote kofferbak en je zet gemakkelijk iemand van 1.85m achter de bestuurder.

Ook op het gebied van technologie is Maserati vooruitgegaan.  In het middenconsole vind je een 12,3-inch scherm, een 8,8-inch paneel met extra bedieningsfuncties en zonder knoppen. Het is een enorme verbetering ten opzichte van eerdere Maserati-systemen en het geeft het gehele dashboard een moderne look. En dan zijn er nog de gebruikelijke slimme rijhulpen en Apple CarPlay/Android Auto.

Prijzen & levertijden

Zoals eerder genoemd zijn er drie  modellen binnen de Grecale serie, met elk een andere vanaf-prijs

  • De GT met een prijs te beginnen vanaf €106.048
  • De Modena met een prijs te beginnen vanaf €117.426
  • De Trofeo met een prijs te beginnen vanaf €174.613

Hoe snel u een nieuwe Maserati Grecale geleverd krijgt, hangt af van de specificaties. Wilt u álle opties? Houd dan rekening met een langere levertijd. Volgens de importeur duurt het tenminste  zes  maanden voordat u kunt rijden.

Geïnteresseerd in een Maserati Grecale? Kom langs in onze showroom of neem telefonisch contact met ons op via 053-4319100 of per mail via info@wiggersmastercars.nl.