Opvolger Ferrari 812

Ferrari-12Cilindri

Een eerbetoon aan de Ferrari V12

Ontdek de magie van Italiaanse verfijning met de nieuwste creatie van Ferrari, de “12Cilindri” – een eerbetoon aan de krachtige V12-motor en de opvolger van de Ferrari 812 Superfast.

Deze Italiaanse schone is verkrijgbaar als Coupé en als Spider variant, en komt nog een keer met de ongeëvenaarde erfenis van het merk: een atmosferisch Ferrari V12-motorblok. Deze laatste atmosferische V12 blijft door geavanceerde emissiereductietechnologieën voldoen aan alle strenge eisen en zonder in te boeten aan prestaties. Een knap staaltje werk door de heren uit Maranello!

Terwijl de nieuwe Ferrari helaas aan de buitenkant wat stiller is geworden vanwege emissie- en geluidsnormen, zoals hier boven al genoemd, wordt het geluid van de machtige V12 in het interieur juist versterkt, waardoor elke rit een alsnog een sonore symfonie wordt voor de bestuurder.

Onder de motorkap huist een 6,5-liter V12-motor met lichtere titanium onderdelen, die een duizelingwekkende 830 pk en 678 Nm koppel levert, met een maximum toerental van 9.500 tpm. Met een acceleratie van 0-100 km/u in 2,9 seconden en een topsnelheid van boven de 340 km/u, biedt de Ferrari 12 Cilindri een ongeëvenaarde rijervaring.

Met deze GT wil Ferrari nog een keer de twaalfcilinder eren, en biedt hij verbluffende prestaties. De aerodynamische styling, geïnspireerd door klassieke modellen zoals de 365 GTB/4 Daytona, zorgt voor zowel elegantie als functionaliteit, met geavanceerde functies zoals actieve aerodynamica en meesturende achterwielen.

Het interieur van de Ferrari 12 Cilindri straalt luxe uit met een perfecte balans tussen technologie en ambachtelijk vakmanschap. Passagiers worden getrakteerd op een eigen scherm en intuïtieve bedieningselementen, terwijl het optionele Spider-dak in slechts 14 seconden open en dicht kan, zelfs bij hoge snelheden.

Prijzen voor deze meesterlijke machine beginnen bij €395.000 voor de coupé en €435.000 voor de Spider, exclusief belastingen. Een investering in tijdloze elegantie en prestaties, de Ferrari 12 Cilindri belooft een ervaring die elke verwachting overstijgt. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder! Neem gerust contact met ons op!