De nieuwe Lexus NX!

Bij Wiggers Mastercars hebben we enorm veel kennis in huis omtrent Lexus, hét meest betrouwbare automerk van 2020. Een model waar we vaak mee in aanraking komen is de Lexus NX! En autoliefhebbers opgelet: eind dit jaar is hij in een compleet nieuw jasje te bewonderen.

Infotainmentscherm

Het nieuwe NX-model van Lexus verruilt z’n extravagante ontwerpdetails voor een iets conventioneler design. De grootste wijzigingen zien we aan de voor- en achterkant. Onder andere de nieuwe doorlopende achterlichten zijn kenmerkend voor de nieuwe NX. Qua interieur heeft Lexus goed gekeken naar concerngenoot Toyota, wat onder meer duidelijk wordt door het compleet vernieuwde dashboard met infotainmentscherm.

Plug-in hybride

Omdat de algehele vorm van de nieuwe NX nog steeds erg veel weg heeft van de huidige NX, lijkt het erop dat het hier om een flinke facelift gaat, in plaats van een nieuwe generatie. Wat betreft aandrijving verwachten wij een 2.5 viercilinder die samen met een elektromotor een vermogen van 218 pk levert (bij de fwd), of 222 pk in het geval van de vierwielaangedreven versie. Het nieuwe model van Lexus wordt eind dit jaar onthuld. Als Lexus specialist houden wij u uiteraard van alle ontwikkelingen op de hoogte.

Trouwens, ook een leuk nieuwtje: er komt ook een plug-in hybride versie van de NX: de 450h+